Margriet

MARGRIET SPIJKSMA

Margriet Spijksma is oprichter en directeur van Fablife, dat ze inmiddels samen met haar grote liefde runt. Haar missie is miljoenen vrouwen te inspireren om te gaan doe waar ze écht blij van worden. Ze is niet zomaar een coach. Wel: levensstrateeg. Haar klanten roemen haar non-conformistische aanpak en vergelijken haar met Oprah Winfrey.

Margriet is auteur van de veel gedownloade e-books Wat een kopje illy koffie mij leerde over geluk en Jij een winstgevend bedrijf? Laat me niet lachen! Vorig jaar verscheen haar nieuwste boek F*cking Fantastic met verhalen uit haar eigen leven waarmee ze jou laat zien hoe ook jij meer geluk op je pad creëert én kunt kiezen voor wat je echt wilt.

LAAT JE INSPIREREN DOOR MARGRIETS VERHAAL

Jaren verspilde ik mijn energie in allerlei baantjes. Diep in mijn hart wilde ik voor mezelf beginnen. Ik had 1000-en-nog-veel-meer ideeën voor mijn bedrijf. Die borrelden op in mijn hoofd als ik weer ’s baalde van mijn werk of juist lekker op vakantie was. En ik hád ze niet alleen, met veel ideeën ging ik ook daadwerkelijk aan de slag.

Panden kijken voor het kinderdagverblijf dat ik wilde beginnen …
Kijken wat ik persé op voorraad wilde hebben voor een hip woonwinkeltje …
En natuurlijk naar de Kamer van Koophandel om me alvast in te laten schrijven …

Maar telkens kwamen er beren op de weg – mijn eigen saboterende gedachten – en blies ik het feest af. Dan ging ik maar weer solliciteren. Natuurlijk ook omdat ik de hypotheek moest betalen …

TOT IK NIET MEER KON EN WEL VOOR MEZELF MOEST KIEZEN

Ik zegde mijn baan op en vertrok naar Nieuw-Zeeland. En na een 5000 feet skydive begon mijn nieuwe leven echt.

Op mijn 31ste volgde ik mijn hart en maakte ik mijn dromen waar. Ik overwon tegenslagen en ontmoette uiteindelijk mijn grote liefde, creëerde mijn onderneming en werd moeder van 2 kinderen. Dankzij de juiste mensen die op mijn pad kwamen, naar wie ik (eindelijk!) luisterde. In 5 jaar bouwde ik een fantastisch bedrijf. Nu leer ik andere vrouwen hartstochtelijk JA zeggen tegen zichzelf – net als ik.

FABLIFE IS MIJN DROOMBEDRIJF

Ik wil miljarden vrouwen inspireren om te gaan doen waar ze écht blij van worden. Weg met dat glazen plafond! Weg met dat jezelf kleinhouden! We mogen stoppen met ‘doen zoals het hoort’ terwijl we daar diepongelukkig van worden. We mogen echt voor onszelf gaan kiezen.

Elke dag doe ik precies wat ik zelf wil. En dat is illy koffie drinken en andere vrouwen inspireren om alles uit hun leven te halen. Want ik weet zeker dat jij alles kunt creëren wat je wilt en wat je nodig hebt. Kwestie van vertrouwen, geduld en volharding.

WIL JIJ DAT OOK, DOEN WAAR JE VAN HOUDT EN VRIJ EN ONAFHANKELIJK ZIJN?